Dziś przekąska z ciasta francuskiego bardzo prosta ,bardzo szybka ,smaczna i ładnie wyglądająca do filmu lub na domówkę :)
Składniki:
Ciasto francuskie
szpinak w liściach
mały słoiczek koncentratu pomidorowego
serek topiony
oliwki
świeże zioła*:
bazylia , oregano
sól
pieprz
czosnek granulowany
*mogą być również suszone
Sos (baza) koncentrat pomidorowy mieszamy ze świeżo posiekanymi ziołami, solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym świeży może być zbyt intensywny . Cisto francuskie kroimy w kwadraciki każdy z nich smarujemy sosem następnie układamy liście szpinaku , trochę serka topionego ,oliwka obsypujemy z góry suszonymi ziołami . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy do zarumienienia i gotowe :) 3 min roboty a uratuje niejeden niespodziewany nalotu znajomych ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz